ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Представа за дјецу „Прича о писцу причи“ 18. октобра у Културном центру Источно Ново Сарајево

1427

Представа за дјецу „Прича о писцу причи“, у продукцији НАСТеатара, биће премијерно изведена 18. октобра у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Овај комад предвиђен је за узраст дјеце од седам до десет година. Режију и драматизацију радио је Иван Перковић, који у представи игра писца. Поред њега улоге двије приче тумаче Ђурђа Вукашиновић, која је публици позната по бројним улогама у матичном Дјечјем позоришту РС и другим театрима, те Татјана Димитријевић, коју публика може видјети у представама Позоришта на Теразијама.

– Ово је фантастична прича, у којој Настасијевић пореди однос писца према свом дјелу, са односом родитеља према свом дјетету. У представи имају три лика, Писац и двије приче. Приче траже од Писца да их пусти у свијет, а он их убјеђује да су још увијек младе, да не смије да их пусти саме. Ово је поучна представа о одрастању, која је састављена из Настасијевићевих приповједака: „Прича о мишу који је волео свет“, „Свилени љубичасти конац“ – објашњава Перковић.

На овај начин, додаје он, најмлађој публици жели да приближи стваралаштво Момчила Настасијевића, чији су текстови углавном за одрасле.

– Ова представа ће обогатити репертоар НАСТеатра, јер је једина представа за дјецу, и жанровски се разликује од осталих представа. За сада поред поменуте, имамо још три комада у нашој продукцији: „Песник за песнике“ – биографска драма, „Живот оца Тодора“ – црни хумор и „Светозар т’рећи“ – урнебесна комедија.

 

 

/Blic.rs/