ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

2417

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 80 стипендија у висини од 120 КМ редовним студентима државних високошколских установа.

Стипендије ће се исплаћивати из општинског буџета током десет мјесеци у календарској 2019/20. години, саопштено је на интернет страници општине.

Конкурс је расписан за додјелу стипендија студентима друге и виших година студија са просјеком оцјена 7,5 и више.

Биће додијељене, између осталих, двије стипендије студентима из породица са четворо и више дјеце, а 15 стипендија студентима из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од четврте категорије, те осталих инвалида са процјеном тјелесног оштећења изнад 60 одсто.

Општина ће додијелити стипендије студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у Средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју Источног Новог Сарајева.

Право пријаве на конкурс имају сви студенти који имају држављанство Републике Српске и БиХ, студенти друге и виших година првог циклуса студија који студирају на факултетима у Републици Српској и БиХ, Србији и ЕУ, а који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине најмање шест мјесеци прије подношења захтјева.

Стипендије се не одобравају за вријеме апсолвентског стажа.

Уз пријаву студенти треба да доставе доказ о пребивалиштву за подручје општине Источно Ново Сарајево, овјерену кућну листу, копију текућег рачуна, те потврде о положеним испитима са просјечном оцјеном из претходних година студија, о редовном упису први пут године за коју се пријављује, о висини примања чланова заједничког домаћинства, те потврду о редовном школовању чланова домаћинства који се школују.

Потребна је и овјерена изјава да студент није корисник других стипендија, рјешење о статусу породице погинулог борца или ратног војног инвалида.

Конкурс је отворен до 23. новембра.

Пријаву са документима је потребно доставити поштом или лично у општину Источно Ново Сарајево, на адресу Улице Стефана Немање број два – Одјељење за привреду и друштвене дјелатности са назнаком „Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија“, путем протокола.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

/Срна/