ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Видовданска хуманитарна аукција слика 29. августа

625

Видовданска хуманитарна аукција слика биће отворена у Источном Новом Сарајеву у понедјељак, 29. јуна, а сав приход од продатих слика биће намијењен за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

„Цијена једне слике биће 500 КМ. Након Бањалуке, Брчког, Требиња, ово је четврта аукција у оквиру видовданских свечаности у Источном Новом Сарајеву“, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов.

Он је додао да је своје слике поклонило 18 сликара, са око 30 слика из Републике Српске, Србије, а овог пута највише из Херцеговине и Сарајевско-романијске регије.

На иницијативу Одбора, а у организацији Центра за културу и начелника општине Источно Ново Сарајево ЛЈубише Ћосића у Центру за културу у 19.00 часова биће отворена хуманитарна аукција која ће трајати 10 дана, рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је прва аукција у Бањалуци одржана у новембру прошле године на иницијативу бањалучког сликара Бранка Милошевића који је хтио на тај начин дати допринос за изградњу овог центра и помоћи дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Арлов је захвалио сликарима и ауторима, те позвао све хумане људе, институције, јавна и приватна предузећа да посјете ову хуманитарну изложбу у Источном Новом Срајеву, купе слику и тако помогну изградњу значајног објекта од 714 метара квадратних за чији завршетак је потребно још око 90.000 евра.

/Срна/