ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Занатске радње могу радити до 18 часова

964

По наредби коју је јуче донио Штаб за ванредне ситуације Општине Источно Ново Сарајево, до 23. марта забрањен је рад свим угоститељским објектима, свадбеним салонима, фитнес центрима, играоницама, кладионицама, бутицима те свим продавницама осим оних које у продаји имају прехрамбене производе, подсјећа Славиша Слијепчевић начелник Одјељења комуналне полиције Источно Ново Сарајево.

Рад до 18 часова је дозвољен занатским радњама (фризерски салони, обућари, кројачи, вулканизери и сл.) Без промјене радног времена су апотеке и пољопривредне апотеке.

“Нисмо хтјели да потпуно бокирамо град па смо кренули од мјеста на којима је иначе највећа концентрација људи и могућност заразе”, појаснио је Слијепчевић.

Власници објеката којима је дозвољен рад дужни су да се придржавају наредбе општинског штаба за ванредне ситуације. Неопходно је да предузму превентивне мјере – у просторији могу боравити највише двије особе док остали на свој ред морају чекати испред објекта.

“Јуче смо одмах затварали објекте којима је забрањен рад, остале обавјештавали да могу радити до 18 часова уз све превентивне мјере које морају предузети. Вршимо сталну контролу и тако ће бити све до 23. марта до када је наредба на снази”, рекао је Слијепчевић.

До сада није утврђено кршење наредбе. Из Одјељења комуналне полиције апелују да се са поштовањем настави због сигурности свих грађана. Ипак, ако до кршења дође укључује се полиција која има овлаштења да у складу са важећим законом дјелује казнено.

 

/Филтер/