ГРАДСКИ ИНСПЕКТОРИ ЗА ПОЛА ГОДИНЕ ИЗВРШИЛИ 1.387 КОНТРОЛА

443

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево за пола године извршили су 1.387 контрола и утврдили да се највише није поштовало радно вријеме, епидемиолошке мјере и број лица који је био дозвољен у објектима.

Начелник Одјељења Ратко Ђуровић рекао је Срни да су издали 45 прекршајних налога и изрекли новчаних казни у износу од 26.400 КМ.

Ђуровић је рекао да су у мају на подручју Источне Илиџе у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево спровели акцију током које је одузета већа количина дувана и дуванских производа без потребне документације којој не може бити утврђено поријекло.

Он је подсјетио да су инспектори у јулу спровели акцију контроле објеката гдје се врши продаја сладоледа, те су провјерени рок трајања, чистоћа и температура рашладних уређаја, као и микробиолошка исправност.

– Контроле су обухватиле подручје свих шест општина у саставу града Источно Сарајево и установљено је да су сви узорци сладоледа који су испитивани били негативни, што значи да је микробиолошка исправност задовољавајућа- нагласио је Ђуровић.

Инспектори у љетном периоду, када се сладолед највише конзумира, приликом редовних контрола посебну пажњу обрате на производњу, промет и послуживање, а често се врше и ванредни инспекцијски прегледи који се односе само на субјекте који се баве производњом и прометом сладоледа.

Ђуровић је напоменуо да сладоледи „Сникерс“, „Твикс“, „Баунти“ и „М&М“ одређеног паковања, рока, о којима је достављено обавјештење о повлачењу са тржишта нису затечени у контролисаним субјектима, чему је увелико допринијела превентивна контрола објеката који у својој понуди врше продају сладоледа.

За шест мјесеци тржишна инспекција извршила је 307 контрола, инспекција за храну 142, здравствена инспекција 12 и пољопривредна инспекција 68 контрола. Урбанистичко-грађевинска инспекција је извршила 115 контрола, саобраћајна 112, ветеринарска 574 и еколошка инспекција 57 контрола.

/Срна/