ДОГОВОРЕНА САРАДЊА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ, ТУРИЗМА И ПРИВРЕДЕ

424

Градоначелници Источног Сарајева и Новог Сада Љубиша Ћосић и Милош Вучевић договорили су данас да се између ова два града побратима продуби сарадња у областима културе, туризма и привреде.

Ћосић је послије састанка рекао новинарима да је договорено потписивање споразума о сарадњи између будућег позоришта Републике Српске у Источном Сарајеву и новосадског Српског народног позоришта /СНП/.

Ћосић је оцијенио да је ријеч о изузетној културној сарадњи, те најавио да је предвиђено да на отварању новог позоришта буде изведена и једна представа Српског народног позоришта.

Према његовим ријечима, на основу споразума о братимљењу два града из септембра прошле године у плану је сарадња туристичких организација и развојних агенција Источног Сарајева и Новог Сада.

Вучевић је нагласио да на славу града Источно Сарајево Светог Петра дабробосанског очекује спектакуларно отварање новог позоришта.

„Замолићемо и Покрајину и СНП да буду приливилеговани и да дођу на отварање позоришта са једном представом и потпишу споразум са браћом у Источном Сарајеву“, рекао је Вучевић.

Он је додао да у мају и јуну предстоје састанци туристичких организација о дефинисању заједничких наступа на сајмовима или на трећим тржиштима и кординација рада развојих агенција Источног Сарајева и Бачке, у којој је Нови Сад већински акционар.

Вучевић је задивљен интензитетом развоја Источног Сарајева за које је рекао да је сада додато на списак градова побратима на Градској кући Новог Сада.

„Видим будућност, енергију, живот и то ме нескривено радује и честитам свим гарађанима Источног Сарајева на ономе што сам овдје видио“, рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да је импресиван број инвестиција које се реализују на Јахорини, наводећи да је неоспорно ће ова олимпијска планина уз Копаоник бити највећа атракција у овом дијелу Европе.

/Срна/