ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ ДО БОЉИХ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА

593

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас у просторијама Градске управе са представницима Подручне привредне коморе Источно Сарајево и општинских  одјељења за привреду о заједничким активностима, те могућностима јединственог дјеловања  локалних заједница кад је ријеч о подршци привредним субјектима и побољшању услова за њихово пословање.

Током састанка констатовано је да је неопходно остварити бољу комуникацију међу свим субјектима који се баве привредним дјелатностима и омогућити њихово пословно повезивање.

Градоначелник Ћосић најавио је да ће свим општинама понудити да удруже средства планирана за подстицај привреди, како би били створени услови за реализацију значајнијих пословних идеја, које ће омогућити запошљавање већег броја радника.

Ћосић је рекао да подручје града Источно Сарајево има велики потенцијал за развој привреде, а да је задатак локалних заједница да олакшају пословање постојећих  привредних субјеката и, у оквиру својих надлежности, омогуће стварање нових пословних прилика. Истакао је да  ће Градска управа,у сарадњи са Градском развојном агенцијом, бити на услузи предузетницима са подручја града кад је ријеч о техничкој, али и свакој другој врсти подршке.

Представници Подручне привредне коморе Источно Сарајево, на чију иницијативу је одржан данашњи  састанак, истакли су потребу боље сарадње са локалним заједницама у областима у којима је могуће заједнички дјеловати, те остваривања боље комуникације међу свим субјектима на подручју града  који се баве привредном активности.

На данашњем састанку договорено је одржавање редовних, тематских састанака којима би присуствовали представници локалних заједница и различитих привредних дјелатности. Први тематски састанак, који ће бити одржан 23. априла, биће посвећен комуналној инфраструктури  са акцентом на загријавање стамбених простора и енергетској ефикасности.

Данашњем састанку присуствовали су начелник општине Пале Бошко Југовић и директор Градске развојне агенције Младенка Пандуревић.