ЗА ШЕСТ МЈЕСЕЦИ ОСТВАРЕНО 4.508.000 КМ БУЏЕТА

491

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су на данашњој сједници извјештај о извршењу буџета града за првих шест мјесеци који је остварен у износу од око 4.508.000 КМ или 48,47 одсто од планираног износа.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман истакао је да за шест мјесеци укупни расходи износе 5.059.000 КМ или 42,6 одсто.

Короман је подсјетио да је приликом ранијег ребаланса буџет од око 10 милиона повећан на 11.850.000 КМ, те да очекује да се изврши до краја године.

Он је навео да су одборници данас прихватили информацију о стању у области запошљавања и реализацији Програма запошљавања, са освртом на борачке категорије.

Короман је рекао да Скупштина није добила одговор од општина у саставу града од којих су тражили извјештај о реализованим пројектима запошљавања које су финансирале.

„Општа оцјена одборника је да је тема запошљавања дјеце погинулих бораца веома осјетљива и да ту треба избјећи политизацију и сви заједно да допринесемо да се запосли што више ове популације“, истакао је он.

Према његовим ријечима, Завод за запошљавање спроводи низ активности запошљавања свих категорија, а за борачке категорије у овој години је утрошио око милион КМ.

Короман је рекао да је данас разматрана и информација о функционисању комуналних предузећа, којих је на подручју града шест и додао да је присутна дисхармонија у њиховом функционисању.

С обзиром на то да ова тачка дневног реда није добила потребну већину гласова, предсједник Скупштине града је напоменуо да је усвојен закључак да до априласљедеће године градоначелник са начелницима општина треба да ријеши питање смјештаја регионалне депоније како би се могло размишљати о санитарним депонијама и одлагању отпада на најквалитетнији начин.

Одборник СДС-а Предраг Шаровић рекао је да су они гласали против оваквог буџета јер сматрају да неће моћи бити извршен у планираном износу.

„Данас смо упозорили да би ове године буџет први пут, јер је до сада увијек био у суфициту, могао бити у дефициту“, навео је Шаровић.

Скупштина је прихватила и информацију о изградњи инфраструктурних објеката на подручју града према просторно-планској документацији, а усвојена је и одлука о категоризацији угоститељских објеката у Источном Сарајеву. Информација о стању у области информисања повучена је са дневног реда данашње сједнице.

Срна/Град Источно Сарајево