КАРЛИНГ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БИХ СПРЕМНА ЗА ЗИМСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ (EYOF)

718

Шеф Кабинета градоначелника Источног Сарајева, Огњен Сладоје, замјеник градоначелника Источног Сарајева, Слободан Амовић, и замјеник начелника Источног Новог Сарајева, Александaр Костовић,  организовали су пријем  за чланове карлинг репрезентације БиХ пред  предстојеће Зимске олимпијске игре младих (EYOF) које ће се одржати од 21.1. до 28. 1. 2023. године у Италији.

Младу карлинг репрезентацију БиХ у Италију ће водити тренер Владан Савић, а екипу чине такмичари Карлинг клубова из Источног Сарајева, Ана Клепић из „Славије“, Михајло Игњић и Марија Савић из клуба „Пале“ из Пала, те Алекса Цинцар из клуба „Олимпик“ из Источног Старог Града.

Један од оснивача и предсједник Карлинг савеза БиХ, Миро Клепић рекао је да је идеја за оснивање клубова настала након Зимског олимпијског фестивала младих 2019. године у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, убрзо су формирани карлинг клубови „Славија“, „Олимпик“ и „Пале“, а потом је основан Карлинг савез Републике Српске, те Карлинг Савез БиХ, који је у септембру прошле године примљен у породицу олимпијских спортова БиХ на генералној скупштини ОК БиХ.

Шеф Кабинета градоначелника Огњен Сладоје истакао је да о квалитету ових спортиста говори чињеница да су испунили услове за наступ на Oлимпијским играма младих, пожељевши им много среће и добрих резултата на такмичењу.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић, осим лијепих жеља за предстојеће  такмичење, репрезентативцима је пожелио и учешће на наредним Зимским олимпијским играма.

Александар Костовић нагласио је да је потребно да се ради на популаризацији зимских спортова, промоцији и проширивању клубова, додавши да репрезентативци треба да буду поносни на постигнути успјех.

„Репрезентативци сада пишу историју и треба да иду по златну медаљу, те да увијек постављају велике животне циљеве“, додао је Костовић истичући да су општина Источно Ново Сарајево, као и град Источно Сарајево увијек ту као подршка.

Делегација са такмичарима у петак, 20. јануара креће у Италију, а спортисти наглашавају да треба да буду реални, али да уз добру атмосферу у тиму, са огромном жељом и еланом чекају први наступ.

На такмичењу наступиће 14 екипа, а како наводе спортисти, први групни тренинг биће одржан у недјељу.