ОБИЉЕЖЕНО 20 ГОДИНА ОД СМРТИ ПРЕДРАГА ЛАСИЦЕ

196

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић положио је данас вијенац на споменик некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици, који је умро на данашњи дан прије 20 година.

Представници градског руководства са члановима породице покојног Предрага Ласице сваке године, на дан његове смрти, одају почаст колеги и пријатељу, који је иза себе оставио неизбрисив траг у стварању Источног Сарајева.

По завршетку Одбрамбено-отаџбинског рата, Ласица је био предсједник Скупштине општине Пале, након чега је изабран на функцију предсједника Скупштине града Српско Сарајево.

Функцију предсједника Скупштине града обављао је двије године. Од 2000. године именован је на мјесто градоначелника Српског Сарајева и на тој функцији га затиче смрт, 25. јуна 2003. године.

Ласица је био истакнути спортски радник. Као функционер, дао је значајан допринос развоју спорта у Источном Сарајеву. Велике заслуге му се приписују за почетак градње спортске дворане у Палама, чији завршетак није доживио.

Савремени Спортско-пословни центар у Палама, који је свечано отворен у августу 2012. године, њему у част, назван је “Пеки”.