ПОДРШКА ПРЕДУЗЕЋУ „ЛИВ“ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА У УВОЂЕЊУ ИНОВАЦИЈА

415

Предузеће „ЛИВ“ д.о.о. из Источног Сарајева једно је од пет малих и средњих предузећа, корисника средстава ваучер програма из Механизма за подршку имплементацији стратегија развоја МСП (SIEM), које је добило подршку за увођење иновација у пословању.

Пројекат увођења иновација у мала и средња предузећа са подручја Источног Сарајева проводи Градска развојна агенција Источно Сарајево, у сарадњи са Агенцијом за развој предузећа Еда из Бања Луке и Министарством привреде и предузетништва Републике Српске.

Основна дјелатност овог предузећа јесте производња дјечије одјеће за све узрасте, од бираних природних памучних материјала. Сви производи су властите дизајнерске креације и као такви представљају аутентичне производе из Источног Сарајева.

Предузеће се одлучило за квалитет и другачији приступ производњи, бира и увози најквалитетније материјале, те врши директну продају путем малопродајног објекта у центру Источног Новог Сарајева.

„Одлучили смо да се пријавимо на јавни позив за увођење иновација, јер је предузећу потребна консултантска подршка у области дигиталног маркетинга, са фокусом на промоцији производа, кориштењу онлајн платформи и онлајн канала продаје, како би постали препознатљиви на тржишту“, рекла је власница предузећа Ивана Вукмановић.

Тема пројекта „Увођење иновација у МСП у оквиру ваучер програма“ је усклађена са препорукама Акта о малом бизнису и Индекса политика МСП 2020 (димензија 8b) и одређена је као приоритет у сарадњи са Министарством привреде и предузетништва Републике Српске.

Овај пројекат је подржан у оквиру пројекта „Напредна имплементација Акта о малом бизнису BiH2EU – SBA u BiH2EU“ који имплементира Еда – Агенција за развој предузећа, у сарадњи са Сарајевском регионалном развојном агенцијом СЕРДА, а финансира Шведска.

/Градска развојна агенција Источно Сарајево-РАИС/