ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У КОНСУЛТАЦИЈАМА ЗА МЛАДЕ У ОКВИРУ ПЛАТФОРМЕ „ДИЈАЛОГ ЗА МЛАДЕ“

338

Позивамо младе са подручја града Источно Сарајево, узраста од 15 до 30 година (средњошколце/ке, студенте/ице, активисте/киње, водитеље/ке омладинских организација, волонтере/ке у заједници), спремне за јачање властитих капацитета и унапређења квалитета живота локалне заједнице, да учествују на другом састанку који организујемо у оквиру платформе “Дијалог за младе”, у суботу, 30.09.2023. године, са почетком у 14 часова у просторијама Удружења „Мотус Адулесценти“, Стефана Немање 13, Источно Сарајево.

Сви заинтересовани требало би да се пријаве путем сљедећег линка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIpSH6fC-a26DLnTqP_pkJ4sCrORUqZeFf6B1ItE9–clZJQ/viewform

или

Дијалог за младе је платформа / простор у оквиру којег млади људи имају могућност да идентификују потребе, проблеме и неискориштене потенцијале, те истовремено понуде иницијативе или рјешења за унапређење квалитета властитог живота и живота локалне заједнице.

Овакав начин ангажмана младих директно утиче на повећање њиховог учешћа у процесима доношења одлука на локалном нивоу, оснажује их и осигурава да се у пуном капацитету искористи њихов потенцијал. У оквиру Дијалога, биће организовани састанци са младима за идентификацију питања, али и одговора од виталног значаја за њих у локалним заједницама, те ће бити охрабрени да учествују у друштвеном животу заједнице и ближе сарађују са локалним властима.

Дијалог за младе је консултативни механизам за активно укључивање младих у живот заједнице.

Организује се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2 (ReLOaD2), који финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP) у партнерству са Градом Источно Сарајево и уз подршку Института за развој младих „КУЛТ“.