ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ У ПАТРИ

183

Универзитет у Источном Сарајеву потписао је споразум о сарадњи са Универзитетом у Патри који подразумијева сарадњу ових високошколских установа у области „Еразмус“ пројеката, те учешћа у другим заједничким научним и наставним пројектима.

Споразум су потписали ректори два универзитета Милан Кулић и Христос Бурас.

Посебан споразум о сарадњи Филозофског факултета Пале и Хуманистичко-друштвеног факултета Универзитета у Патри потписали су декани Драга Мастиловић и Василис Комис, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Сарадња два факултета огледаће се у „Еразмус“ размјени наставника, сарадника, студената и административног особља, заједничком организовању научних конференција и округлих столова, тако да ће Универзитет у Патри ове године бити суорганизатор Међународног научног скупа „Наука и стварност“ на Филозофском факултету.

Споразум подразумијева сарадњу у области нових технологија и учења на даљину, размјене методичко-дидактичких искустава у оквиру наставничке и истраживачке дјелатности и посебну сарадњу са Центром за хеленске студије Филозоског факултета.

Споразуми су потписани у уторак, 31. јануара.

У оквиру посјете Универзитету у Патри, делегација Универзитета у Источном Сарајеву присуствовала је и свечаној прослави празнику Света Три Јерарха, који је уједно и Дан грчке писмености и Дан Универзитета у Патри.

На свечаној церемонији додијељени су један почасни докторат, награде за најбоље научне радове, најбоље предаваче, најбоље пројектне тимове, најбоље студенте и признања еминентним гостима, наведено је саопштењу.

/Срна/