РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА

2398

Градска управа Источно Сарајево расписала је јавни конкурс за додјелу стипендија за школску 2022/2023. годину редовним студентима треће и виших година првог циклуса студија на јавним високошколским установама, као и јавни конкурс за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на јавним високошколским установама, са сталним пребивалиштем на подручју града Источно Сарајево. За ове намјене из градског буџета издвојено је укупно 80.000 КМ.

Студенти првог циклуса студија који конкуришу за додјелу стипендија морају да имају  положене испите из претходне године студија са најмањом просјечном оцјеном 8.00.

Студенти који имају просјек оцјена већи од 9.00, а корисници су општинске стипендије, могу бити корисници и градске стипендије.

Висина стипендије за први циклус студија износи 120,00 КМ мјесечно и исплаћује се десет мјесеци.

Приликом избора кандидата који буду конкурисали за стипендију за други и трећи циклус студија, предност ће имати они кандидати који се налазе у научно-наставном процесу.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама, односно на званичној интернет страници Града Источно Сарајево www.gradistocnosarajevo.net.

ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ ЗА СТУДЕНТСКУ СТИПЕНДИЈУ ЗА ШКОЛСКУ 2022/23. ГОДИНУ можете преузети ОВДЈЕ.