СУТРА РАДИОНИЦА О МЕХАНИЗМИМА ЗА ТРАНСПАРЕНТНУ ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

595

Радионица о теми „Механизми за транспарентну додјелу средстава организацијама цивилног друштва из општинских и градских буџета – ЛОД методологија и њена примјена“ биће организована сутра, 4. марта 2022. године у Источном Сарајеву.

Радионицу организује Савез општина и градова Републике Српске, у сарадњи са Развојним програмом уједињених нација (UNDP), а у оквиру пројекта „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану – „RеLОаD 2“.

Градски службеници који раде на пословима сарадње са цивилним друштвом и представницима организација цивилног друштва, из локалне самоуправе, имаће прилику да обогате своја знања и вјештине у вези са принципима ЛОД методологије, као и да науче њену примјену и препознавање предности транспарентног финансирања организација цивилног друштва из градског буџета.

Програм је осмишљен тако да ће учесници, уз комбинацију теоријског излагања и презентације и практичног приступа, добити одговоре у вези са улогом ОЦД у развојним процесима на локалном нивоу и предностима транспарентне додјеле јавних средстава у складу са ЛОД методологијом.

Позивамо заинтересоване представнике цивилног друштва (невладиних организација) да присуствују радионици, упознају се о принципима и методама овог програма, те изнесу приједлоге у вези са додјелом средстава за пројекте који би требало да буду реализоваи у оквиру програма RеLОаD2.

Радионица ће почети у 11:00 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево (сала за састанке на првом спрату).