УПРИЛИЧЕН ВЕЛИКИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

239

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ организовала је синоћ у Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт за помоћ српским породицама са више дјеце на Косову и Метохији.

Концерт је организован поводом Дана и славе града Источно Сарајево, Светог Петра Дабробосанског, а наступили су етно – појац Бранка Зечевић, народни гуслар Максим Војводић, Српско пјевачко друштво „Слога“ , те културно-умјетничка друштва „Бошко Вујадин“, „Братство“, „Јахорина“, „Младост“ и „Славија“.

Концерту су присуствовали градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман, као и руска делегација предвођена председником Међународне словенске академија наука, образовања, умјетности и културе Сергејем Бабурином.

Представник Хуманитарне организације „Срби за Србе“ из Источног Сарајева Марко Маунага рекао је новинарима да су веома задовољни одзивом публике, захваливши публици и учесницима на подршци.

Портпарол ове организације Марија Моровић рекла је да из године у годину организују све више оваквих догађаја и тако повезују Србе широм свијета.

Подсјетила је да су само у прошлој години „Срби за Србе“ организовали чак 800 сличних догађаја широм свијета на којима је прикупљено више од 500.000 евра донација.

Она је напоменула да су од оснивања до данас прикупили више од 12 милиона евра донација, те да су успјели да помогну више од 3.200 српских породица широм Балкана.

Моровићева је истакла да помажу породицама са троје и више дјеце, осим у крајевима гдје је угрожен опстанак српског народа, када излазе у сусрет и породицама са мањим бројем дјеце.

Члан Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Младост“ са Пала Јована Глигорић рекла је да им је много драго што имају прилику да наступе на овом концерту, наводећи да је у данашње вријеме веома важно бити хуман.

Гуслар Максим Војводић истакао је да му је част и задовољство што ће наступити на хуманитарном концерту, те да ће се публици представити пјесмом о Косову.

Предсједник КУД-а „Братство“ Биљана Ристић навела је да се сваки пут радо одазивају на све манифестације, посебно ако су хуманитарног карактера, а вечерас ће се представити четири групе са око 150 извођача.

/Срна/