УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2021. ГОДИНУ У ИЗНОСУ 10.160.000 КМ

880

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су данас буџет за 2021. годину у износу 10.160.000 КМ, што је, према препоруци Министарства финансија Републике Српске, мање за 70.000 КМ од нацрта буџета. Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је задовољан што је Скупштина града, иако је постизборни период, успјела да усвоји буџет до 17. децембра, што је похвално и што показује да је до самог краја мандата финансијски дио пословања рађен уредно.

„На данашњој сједници донесена још једна одлука о отпису потраживања борцима Војске Републике Српске, породицама палих бораца и социјално угроженим породицама, које су у обавези да враћају кредит који су добили својевремено у оквиру Пројекта II за изградњу Српског Сарајева“, рекао је Вуковић. Вуковић је појаснио да је ријеч о шест корисника кредита који су захтјеве за ослобађање враћања кредита поднијели након претходне одлуке Скупштине града о отпису дуговања.

Вуковић је рекао да је усвојен и амандман одборника из Трнова да се дијелом повећају средства за Дом здравља и Комунално предузеће у тој општини.

Одборник СДС-а Горан Шеховац рекао је да је ова одлука само наставак у пружању помоћи борачко-инвалидским категоријама које нису у могућности да отплаћају кредит.

„Ово је само наставак процеса помоћи људима који су најзаслужнији за стварање Републике Српске. Као предсједник комисије која се бавила овим питањем обилазио сам ове породице, затекали смо аларманто стање, па смо предложили Скупштини града усвајање одлуке којоим ће се Град Источно Сарајево одрећи потраживања према њима“, појаснио је Шеховац.

Шеховац је нагласио да ће се на овај начин помагати и убудуће, те да би требало пронаћи начин да се помогне демобилисаним борцима који су, како је рекао, тренутно у најнеповољнијој ситуацији.

На данашњој сједници Скупштине града Источно Сарајево усвојени су извјештај о реализацији EYOF-a 2019, информација о заштити животне средине на подручју града с посебним освртом на област вода и заштиту изворишта воде за пиће за 2019/2020. годину, те информација о стању у области средњег образовања за 2019/2020. годину,

Одборници су усвојили Програм рада Градске управе и Скупштине града Источно Сарајево за идућу годину, као и Одлуку о именовању комисије за примопредају дужности градоначелника.

Скупштина града разријешила је члана Управног одбора Туристичке организације „Јахорина- Град Источно Сарајево“ Весну Чворо,, а умјесто ње за в.д. члана именован је Владимир Тркуља.