У УЛИЦИ КАСИНДОЛСКОГ БАТАЉОНА КОРИГОВАНО ОГРАНИЧЕЊЕ БРЗИНЕ

537

На иницијативу одборника Скупштине града Источно Сарајево, али и због захтјева великог броја грађана да се изврши ревизија ограничења брзине на појединим саобраћајницама на подручју града, Одјељење за просторно уређење,  саобраћај и стамбено-комуналне послове града Источно Сарајево, у договору са саобраћајном полицијом Поцијске управе Источно Сарајево, донијело је одлуку да се ограничење брзине у дијелу улице Касиндолског батаљона у општини Источна Илиџа измијени, те да умјесто досадашњих 40 километара на час, дозвољена брзина буде до 50 километара на час.

„На овај потез одлучили смо се јер је ријеч о важној саобраћајници која води према Болници ‘Србија’, гдје услови пута у једном дијелу дозвољавају да се саобраћај одвија брзином од 50 километара на час. Свједоци смо да се град шири енормном брзином и да одређене саобраћајнице захтијевају корекције“, саопштено је из  Одјељења за просторно уређење,  саобраћај и стамбено-комуналне послове града Источно Сарајево.

Из Одјељења наводе да се ограничењима брзине повећава безбједност свих учесника у саобраћају, али да се мора водити рачуна и о  смањењу гужви и лакшем протоку саобраћаја.

„У наредном периоду биће извршена ревизија спорних ограничења брзине на територији града Источно Сарајево, с циљем повећања безбједности свих учесника у саобраћају“, најавили су из Одјељење за просторно уређење,  саобраћај и стамбено-комуналне послове града Источно Сарајево.