ЋОСИЋУ ПЛАКЕТА РУКОМЕТНОГ КЛУБА „СЛАВИЈА“

438

Рукометни клуб „Славија“ из Источног Сарајева са новом управом која је именована половином године, успио је да полусезону заврши на другом мјесту Прве лиге Републике Српске, а синоћ је уприличен новогодишњи пријем с циљем прославе остварених резултата, а поједницима су уручене плакете за допринос развоју клуба.

Предсједник Управног одбора Рукометног клуба „Славија“ Младен Мрда истиче да је циљ био поново окупити тим, како са старим, тако и новим младим играчима и стабилизовати клуб.

Мрда је истакао да су сва дуговања клуба враћена и да сада редовно сервисирају обавезе.

„Одиграли смо полусезону више него задовољавајуће. Налазимо се на другом мјесту Прве лиге Републике Српске, што је у принципу мало ко очекивао. Морам да се захвалим свим нашим спонзорима, Граду Источно Сарајево, општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново који су препознали да нова управа клуба има капацитет и да желимо да постигнемо добре резултате“, изјавио је Мрда новинарима.

Мрда је најавио да у будућности настављају истим темпом.

„Немамо неки императив уласка у виши ранг такмичења, све док не дођемо у ситуацију да у потпуности овладамо властитим играчким и тренерским погоном који ће у будућности да постигну велике резултате“, истакао је Мрда.

Мрда је захвалио медијима који су максимално пратили рад Клуба, као и вјерној публици.

Рукометаш Борис Вулетић је истакао да Клуб траје већ 20 година и да је велики број играча растао са овим клубом и сада чине његову окосницу, те да су више него задовољни другим мјестом на табели у овој полусезони.

„Замало да будемо јесењи прваци. Имали смо седам побједа, три пораза и једну утакмицу смо одиграли неријешено. Ријетко ко је могао да то очекује на крају полусезоне. Циљ је био стабилизација клуба, послије свих турбулентних дешавања. Клуб је на правом путу да постане добра слика нашег града“, истакао је Вулетић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, коме је уручена плакета за допринос развоју Рукометног клуба „Славија“, истакао је да клуб представља овај град на адекватан начин у Првој рукометној лиги Републике Српске.

„Клуб је подмлађен и у комбинацији са старим кадром играча остварује охрабрујуће резултате, који говоре да је направљена добра селекција. Битно нам је да се клуб стабилизовао, да пуни дворане и привачи велики број дјеце. Очекујемо да ће се и у новој дворани играти утакмице у наредној полусезони“, истакао је Ћосић.

Он је додао да је ова година за Рукометни клуб „Славија“ година за понос, те да су осим општинске управе Источно Ново Сарајево, која је посљедњих година доминантно помагала Клуб, ове године то знатним новчаним износом учинио и Град, а то ће чинити и у наредној години.

Према његовим ријечима, из буџета града спорт ће до краја године да буде подржан са око 300.000 КМ.

„Мислим да је досадашње извршење око 290.000 КМ, а када се погледају претходне године, јасно је да је то скоро па тродупло више средстава, што је добро и такав тренд би требало да слиједимо“, истакао је Ћосић, напомињући да су сви клубови који функционишу на подручју града подражни равномјерно.

Новогодишњем пријему су присусутвовали представници градских општина, културног, привредног и јавног живота Источног Сарајева.

/Срна/