ЋОСИЋ: ЗЛОЧИНЦЕ ЋЕ СТИЋИ ПРИЈЕ БОЖИЈА, НЕГО ОВОЗЕМАЉСКА ПРАВДА

650

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић сматра да ће починиоце злочина у Добровољачкој улици 1992. године над припадницима војске ЈНА прије стићи Божија, него овоземаљска правда, јер у БиХ овоземаљске правде нема.

„Тридесет година након страдања у Добровољачкој је довољно прошло вријеме да одговарају они који су починили овај страшан злочин над недужним војницима, који су се кретали у једној мирнодопској колони, по изласку из Сарајева“, рекао је Ћосић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је изразио наду да ће Суд БиХ, након што је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу, да је и потврди, али и да ће резултирати пресудама.

„Генерално сумњам и мислим да је ово само један у низу наставака подизања оптужница Тужилаштва БиХ, а потом доношење срамних пресуда или чак одбијања потврђивања оптужница и ослобађајућих пресуда“, истакао је Ћосић.

У Добровољачкој улици у Сарајеву припадници „Зелених беретки“ и Територијалне одбране БиХ су, према наредбама члана Предсједништва БиХ Ејупа Ганића, на данашњи дан 1992. године напале колону возила ЈНА која је, према договору Алије Изетбеговића и Унпрофора, напуштала тадашњу Другу војну област.

За само неколико дана мучки су убијена 42 припадника ЈНА, 71 је рањен, док их је 207 заробљено.

Тужилаштво БиХ је тек недавно подигло оптужницу за злочине над припадницима ЈНА почињене у Добровољачкој улици.

/Срна/