ЋОСИЋ И КОРОМАН ПРИСУСТВОВАЛИ ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ПАЛА

275

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Источно Сарајево  Бранко Короман присуствовали су данас на Палама обиљежавању 3. априла – Дан ослобођења ове општине. Ћосић и Короман положили су вијенце на споменик погинулим борцима у Другом свјетском рату и на споменик жртвама Првог свјетског рата 1914-1918. године, који се налази у порти Цркве Успења Пресвете Богородице на Палама.

Ћосић је нагласио је да је историја најмногољудније општине града Источно Сарајево и будуће престонице Републике Српске, препуна тешке борбе за слободу, коју је народ на овом подручју скупо плаћао и с тим у вези зна да је цијени.

Према његовим ријечима, генерације Паљана, свака у своје вријеме, борилe су се на кућном прагу за нормалан живот својих потомака, надајући се да потребе за таквом врстом борбе више неће бити.

 „Памтимо их, поштујмо, али и дајмо све од себе да створимо услове да на овим просторима убудуће обиљежавамо само лијепе догађаје, животне и професионалне успјехе наше дјеце, локалних заједница и нашег града“, истакао је Ћосић.

фото: Општина Пале