ЋОСИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ БРИСАЊЕ ТРАГОВА НАШЕГ ПОСТОЈАЊА У САРАЈЕВУ

487

Светом литургијом, ломљењем славског колача и литијом, Храм Преображења Господњег у сарајевском насељу Пофалићи обиљежио је данас крсну славу – Преображење Господње.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић навео је да је традиција саборовања код Храма Преображења Господњег, једног од три најважнија православна објекта у Сарајеву који свједоче о историји српског народа у овом граду, настављена, упркос чињеници да Срба у Сарајеву скоро да више и нема.

„Иако, нажалост, Срба у Сарајеву више готово да и нема, наш народ окупљањем у великом броју сваке године достојанствено обиљежи славу храма и на тај начин шаље поруку да неће дозволити брисање трагова свог вишевјековног постојања на овом подручју“, навео је Ћосић.

Посебан је осјећај, истакао је Ћосић, бити данас у Пофалићима заједно са народом и овогодишњим кумом славе – српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, свештенством, колегама и пријатељима из општина Источног Сарајева.

„Морамо се окупљати, морамо се сабирати, у првом реду око наше Српске православне цркве и наше Републике Српске. Само тако можемо бити сигурни да ће нам дјеца овдје имати будућност какву заслужују“, поручио је градоначелник Источног Сарајева.

Кум славе ове године био је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а обиљежавању су присуствовали и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелници градских општина, представници привредног и друштвеног живота Источног Сарајева, те велики број вјерника.