ЋОСИЋ: ТОРАЊ У БОЈАМА ЗАСТАВЕ СРПСКЕ НИЈЕ ПРОВОКАЦИЈА

322

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу није провокација, те да му никада није сметало, нити је сматрао провокацијом постављање неуставних застава широм Федерације БиХ.

„Ниједног трена и никад ми нису сметала, нити сам сматрао провокацијом безбројна постављања неуставних застава широм ФБиХ. Недавно се она на Влашићу и поцијепала. Ваљда је Господ Бог нашој браћи показао шта мисли о њој“, рекао је Ћосић Срни.

Коментаришући вијест федералних медија да је освјетљење торња на врху Требевића у бојама српске тробојке провокација која је изазвала и „шаљиву реакцију“ грађана Сарајева који су на мост Чобанија јутрос поставили поруку „Синоћ провокација, сутра пос’о Федерација“ и уз то натпис и заставу такозване Армије БиХ, Ћосић је поновио да није провоцирао, нити да провоцира, те да су му драге комшије из ФБиХ.

„Сви смо људи и сви имамо исте коријене. Тако је сада и биће увијек“, поручио је градоначелник Источног Сарајева.

Он је напоменуо да Срби из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ раде у оквиру квоте која по проценту и праву припада српском народу у БиХ као конститутивном.

Ћосић је додао да они који су запослени у приватним компанијама раде на основу својих квалификација и да је свуда у свијету тако, па и у БиХ.

„Има и Бошњака који раде у Источном Сарајеву. И нека их. Сви смо људи исти. Ево, ако ће бити лакше данас је киша и облачно, можда се вечерас неће видјети застава Републике Српске на Требевићу – До сљедећег разведравања!“, поручио је градоначелник.

Ћосић је јуче поручио да је торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу свјетионик Источног Сарајева и дио је активности у стварању културе памћења и сјећања у намјери да се зна колико дуго Срби постоје на овим просторима.

/Срна/