ЋОСИЋ УГОСТИО ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

433

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је данас наставника разредне наставе из Основне школе „Србија“ Пале Бојана Џилита и професорицу туристичке групе предмета Средње школе „28. јуни“ Источно Ново Сарајево Миланку Михајловић, добитнике Светосавске награде за школску 2020/2021. годину Министарства просвјете и културе Републике Српске за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика.

Градоначелник Ћосић рекао је да је са гостима провео угодан школски час, те да је, на стручан и професионалан начин упознат о специфичностима разредне и предметне наставе.

„Моји данашњи гости приближили су ми, како њихове наставне, тако и ваннаставне активности, али и разлику између разредне и предметне наставе која је везана за основно и средње образовање, у чијој бази је свакако троугао наставник – ученик – родитељ. У оквиру тог троугла се код дјеце на вријеме стварају радне навике које ће им користити даље у животу“, навео је Ћосић.

.„Велико је богатство имати овакав наставни кадар у Источном Сарајеву, хвала им на дугогодишњем несебичном залагању, као и свим учитељима, наставницима и професорима који су свој професионални рад посветили квалитетном образовању наше дјеце. Треба да наставимо да његујемо праве вриједности, јер су образовање и рад основни предуслов да би се једно друштво даље развијало“, нагласио је Ћосић.

Градоначелник је, честитајући гостима заслужено признање, изразио наду да ће у наредним годинама још наших наставника и професора из основних и средњих школа добијати ову вриједну награду.