ЋОСИЋ УГОСТИО УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СРЕДЊИХ И ОСНОВНИХ ШКОЛА

515

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, организовао је данас традиционални пријем за ученике генерације основних школа, као и за четири средње школе са подручја града Источно Сарајево и том приликом им уручио пригодне поклоне.

Ћосић је истакао да је пред ученицима важан животни период, пун промјена и да прелаз није лаган, али како је навео, ђаци морају да буду добри људи, да и даље уче и тако остану најбољи.

„Знање које имате требало би да пренесете и другима“, објаснио је Ћосић и додао да је једино знање то које нико не може да одузме, те да је највеће богатство помагати другима.

Према његовим ријечима, важно је да се ученици чувају лоших ствари које нису корисне ни за њих ни за околину, те да је у том животном периоду неопходно остати одговоран према себи и друштвеној заједници.

„Овакви млади људи су нам увијек у фокусу, а окупљање и заједништво којем их учимо даје додатну снагу свима нама да и даље јачамо и развијамо град Источно Сарајево“, казао је Ћосић.

Он је напоменуо да  ученици и даље треба да буду одговорни, паметни и упорни и да је то уз константан рад на себи добитна комбинација, која увијек резултује добрим резултатима и успјесима, а да је Градска управа Источно Сарајево увијек присутна за помоћ и подршку.

„Волио бих да своје школовање наставите у Источном Сарајеву, али разумијем и ако имате другачију намјеру“, навео је градоначелник Ћосић и изразио наду да ће се ђаци након завршетка студија вратити у још развијенију локалну заједницу.

Градоначелник је истакао да ће, у складу са Правилником о додјели студентских стипендија, ученици генерације средњих школа, након уписивања факултета, аутоматски добити и градску стипендију.

Ученици и професори захвалили су градоначелнику на топлом пријему и добродошлици, као и досадашњој подршци и разумијевању Градске управе Источно Сарајево.

Димитрије Николић, у овој години ученик је генерације двије школе, Основне школе „Србија“ у Палама, као и  Школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, одсјек за гитару.

Ученица генерације Основне школе „Алекса Шантић“ Војковићи је Анастасија Шеховац, из Основне школе „Соколац“ ученица генерације је Николина Боровчанин, док је из Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву ученик генерације Дамјан Бошковић.

Ђак генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу је Анка Вујадин, док је ученица генерције у Основној школи „Трново“ Сања Голијанин. У Основној школи „Пале“ ученик генерације је Ђорђе Кнежевић, док је у Основној школи „Мокро“ ученик генерације Стефан Пекић. Јован Сладоје ђак је генерације у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи.

Ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“ je Михајло Голијанин, ученице  генерације Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева су Теодора Марковић и Марија Мочевић, ученик генерације у СШЦ „Пале“ је Алекса Вукадин, док је Анастасија Симић  ученица генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.