СОКОЛАЦ- Сари Лучић сребрна медаља на првенству Европе у Пољској

288

Сокочанка Сара Лучић, репрезентативка и шампион Српске и БиХ, освојила је сребрну медаљу на Екипном првенству Европе у Пољској скоком у вис од 178 центиметара и допринијела пласману репрезентације БиХ, да освоји четврто мјесто, рекао је Срни њен тренер Неђо Ђуровић.

„Остварила је јуче оно што смо и планирали, постигла најбољи пласман у репрезентацији БиХ у женској конкуренцији на овом такмичењу и обрадовала нас ко зна по који пут“, истакао је Ђуровић.

Тренер је нагласио да је Лучићева, члан Атлетског клуба „Гласинац“, јучерашњим резултатом у скоку увис допринијела пласману репрезентације БиХ, која се нашла на четвртом мјесту на Европском првенству у Пољској, што је веома значајно с обзиром на то да су три првопласиране репрезентације отишле у већи ранг такмичења, односно другу групу Б.

Он је истакао да су на резултат Саре Лучић поносни сви у Атлетском клубу „Гласинац“ и у општини Соколац, која је увијек подржавала и финансирала њене наступе.

Ђуровић прати Сарине наступе од њеног првог доласка у соколачки Атлетски клуб када је имала 11 година и све до сада, када је као апсолвент технологије у Новом Саду, постала познато име у свијету европске атлетике.

Он је нагласио да је Лучићева дугогодишња репрезентативка Републике Српске и БиХ у скоку увис, освајач шест Балканских медаља у овој дисциплини у јуниорској конкуренцији и да за сениорску репрезентацију наступа већ шест/седам година.

Тренер је подсјетио да је Лучићева прошле године у мају на Међународном митингу у Бару била прва са резултатом 181 центиметар, а у септембру четврта на Првенству Медитерана у атлетици У23.

/Срна/