ВУЈИЧИЋ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

258

Начелник Одјељења за општу управу Никола Вујичић учествује у раду Интернационалне конференције о јавним набавкама, која се одржава 27. и 28. новембра на Јахорини.

Вујичић каже да домаћи експерти, уз помоћ међународних стручњака, раде на новом Закону о јавним набавкама у БиХ, како би се убрзали бројни процеси који су започети.

„Ова дводневна конференција која се одржава на Јахорини једна је од ријетких конференција која окупља оволики број стручњака, који говоре о правцима развоја јавних набавки“, истакао је Вујичић.

Теме конференције су дигитализација јавне набавке, е-набавка, значај лидерства и вјештачка интелигенција у јавној набавци, које представљају предмет дискусије на глобалном плану.

„Кроз сваку тему се провлачи оно што је есенцијално и битно у системима јавних институција и јавних набавки“, истакао је Вујичић, додајући да се интензивно ради на спровођењу и имплементацији дигиталног потписа у системима јавних институција у БиХ.

На конференцији учествују најеминентнији стручњаци из области јавних набавки. Панелисти конференције су професор Универзитета у Халу Кристофер Бовис, професор Густаво Пига са Универзитета Тор Вергата из Рима, професор Универзитета у Трсту Роберто Каранта, међународни стручњаци и консултанти Никос Манолопоулос и Вељко Сикирица, те шеф Политичког одјела ЕУСР у БиХ Елизабет Томасинек.