ДАНАС ОТВАРАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ НА ТРЕБЕВИЋУ

426

На платоу долазне станице требевићке жичаре данас ће бити отворена туристичка понуда за излетнике на планини Требевић.

У току су завршни радови на унапређењу излетничке инфраструктуре, пројекта који је покренут прије шест мјесеци, саопштено је из Туристичке организације „Јахорина“.

Унапређење је подразумијевало адекватно уређење и визуелно означавање 44 километра стаза, пет планинарских и шест стаза за шетаче са адекватним ознакама, инфототемима и паноима, као и додатним клупама.

У саопштењу се наводи да је у току и завршна фаза израде нове „Виа ферате“ на Бијелим стијенама, са висећим мостом дугачким 30 метара.

Излетничка, планинарска и спортско-рекреативна инфраструктура биће подржана мобилном апликацијом „Требевић Оутдоор Роуте“, са мапираним стазама, планинарским домовима, ресторанима и хотелима, која ће омогућити и брзо лоцирање у случају потребе за пружањем прве помоћи.

Партнерске организације у реализацији пројекта су Планинарско друштво „Источно Сарајево“, Горска служба спасавања „Требевић“, Планинарско-спортско друштво „Требевић-Сарајево“ и Удружење планинара и горске службе спасавања „Икс тајм аутдор“ /X – time outdoor/.

Реализацију пројекта подржали су и Туристичка заједница Кантона Сарајево, Туристичка организација „Јахорина“, Градска управа Сарајево и град Источно Сарајево.

Отварање је планирано за 12.00 часова.

/Срна/