ДОГОВОРЕНО ФОРМИРАЊЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ГРАДСКЕ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

644

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелници свих шест општина из састава града усагласили су се данас о формирању јединствене градске туристичке организације која ће имати инфо – центре у свим општинама.

Градоначелник Ћосић рекао је да ће оснивачи нове туристичке организације бити Градска управа и општине, те да ће у наредних 15 дана свим локалним заједницама доставити потребна документа и акте, о којима би представници општина требало и званично да се изјасне.

 На састанку је договорено  да се у наредном периоду дефинишу права и обавезе општина у новој туристичкој организацији , уз могућност одређеног нивоа аутономности општинских инфо- центара  и поштовање потреба свих локалних заједница.

На данашњем састанку разговарано је и о питању регионалне депоније, као и функционисању општинских комуналних предузећа.

Договорено је да се што прије покрену активности  у вези са могућим формирањем регионалне депоније којом би заједнички управљали и чију би локацију заједнички одредили представници Града и општина.

Разговарано је и о осталим актуелним темама и проблемима са којима се суочавају локалне заједнице, те договорено да се састанци градоначелника са начелницима општина одржавају  редовно и у наредном периоду.