ДОГОВОР О БРАТИМЉЕЊУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И ХЕРЦЕГ НОВОГ

95

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са руководством општине Херцег Нови о званичном братимљењу ове двије локалне заједнице. У посјети Херцег Новом, са Ћосићем борави и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Ћосић је навео да Источно Сарајево и Херцег Нови већ дуго година његују пријатељство, које је формализовано Споразумом о сарадњи и пријатељству.

„Бројни наши људи су повезани на различите начине, од породичних веза до туризма, а сарадња двије управе успостављена је крајем октобра 2019. године потписивањем Споразума о сарадњи и пријатељству“, истакао је Ћосић.

Градоначелник је нагласио да су, након готово пет година, створени услови за званично братимљење ове двије локалне заједнице, што ће омогућити још чвршће међусобне везе и најбољи могући оквир за успостављање конкретне сарадње у областима од обостраног интереса.

„Желим да захвалим предсједнику општине Херцег Нови Стевану Катићу на гостопримству и угодном разговору, увјерен сам да ћемо се ускоро поново видјети и том приликом и формално потврдити братске везе које свакако већ годинама његујемо у пракси“, закључио је Ћосић.