ДОДИЈЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ 23 СТАНА ЗА ИЗБЈЕГЛА И РАСЕЉЕНА ЛИЦА

235

У Источном Новом Сарајеву јуче су додијељени кључеви 23 стана за породице из категорије расељених лица и повратника са подручја ове општине. Свеченом уручењу кључева присуствовао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, који је рекао да је Источно Сарајево у седам дана добило укупно 38 стамбених јединица за људе којима је потребан кров над главом. Он је подсјетио да је град добио подршку за изградњу истих станова на Сокоцу, те да се нешто слично припрема и на Палама.

„У овом граду и општини је много тога започето, али и завршено, а много тога има да се заврши, то показује одлучност и спремност свих нивоа власти да раде заједно и креирају овакве пројекте. Свим корисницима станова желим срећу у новом смјештају, да их у здрављу дуго користе“, поручио је Ћосић.

Церемонији су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, те начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су данашњој дод‌јелом кључева у Источном Новом Сарајеву избјегли људи, који су годинама чекали кров над главом, коначно ријешили питање смјештаја.

Додик је напоменуо да су подијељена 23 кључа за станове, а прије неколико дана у згради у сусједству 15 кључева, појаснивши да је дио програма предвиђа још 196 станова широм Реублике Српске.

Цвијановићева је након свечане церемоније уручења кључева станова изјавила новинарима да јој је велико задовољство што је присуствовала овом догађају, јер срећа ових људи представља подстицај за неке будуће активности и радове.

„У најави је и наставак овог програма. То значи да ћемо и у наредном периоду предано радити и остваривати добру сарадњу различитих нивоа власти како бисмо обезбјеђивали координацију и активности, али и да бисмо као Република Српска били учесник овог програма и да са пуним обећањима које дајемо нашим људима знамо да ће он бити реализован“, поручила је Цвијановићева.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић изразио је задовољство што су још 23 породице из категорије расељених лица и повратника са подручја ове локалне заједнице добиле кључеве од стана и најавио наставак сличних пројеката.