ДО САДА УПИСАНО 556 УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА

259

На подручју града Источно Сарајево у први разред основне школе у 2023/2024. школској години до сада је уписано 556 ученика, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Александра Берјан.

Берјанова је навела да је у Основној школи  „Пале“ уписано 98 ученика првог разреда, а у ОШ „Србија“ на Палама 62, од којих два ученика у подручном од‌јељењу у Подграбу.

Према њеним ријечима, у ОШ „Мокро“ уписано је 27 првачића, што је за седам ученика више него прошле године.

У соколачкој основној школи до сада су уписана 73 првачића.

„У ОШ `Свети Сава` у Источном Новом Сарајеву уписана 132 ђака првог разреда, од којих 127 у централној школи и пет у подручној школи у Тилави“, навела је Берјанова, напомињући да је на подручју Источне Илиџе у три основне школе до сада уписано 158 ученика првог разреда.

Она каже да је у ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи уписано 76 ученика првог разреда, у ОШ „Јован Дучић“ у Касиндолу 46, што је за 10 ученика више него прошле године, док је у ОШ „Алекса Шантић“ у Војковићима уписано 36 првачића.

„У ОШ `Свети Сава` у Трнову у први разред уписано је шест ученика, од којих пет у централну школу и један у подручно од‌јељење у Кијеву“, додала је Берјанова.

Она је подсјетила да је у претходна три мјесеца реализована припремна настава за будуће првачиће, као и љекарски прегледи и тестирања која претходе упису.

„Вјерујемо да ће до краја августа број уписаних ученика на подручју града бити нешто већи“, напоменула је Берјанова.

/Срна/