ЕТНО СЕЛО „ДОЛИНА МИРА“ – ИСТИНСКА ОАЗА МИРА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ И ГУРМАНЕ

1499

Етно село „Долина мира“ налази се на само неколико минута вожње од центра Пала на путу према Јахорини. Савршено мјесто за одмор, шетњу и рекреацију, уз домаћу храну којој нећете моћи да одолите.

Изванредна храна, јединствен, етно и еко амбијент, потпуно природно окружење, недалеко од урбане средине, учиниће ваш боравак овдје пријатним и незаборавним.

Од снова до породичног бизниса

Власник Етно села, Нада Руљ, каже да је идеја о изградњи етно села почела прије нешто више од десет година.

„Супруг и ја жељели смо да направимо колибу у коју бисмо долазили на одмор са дјецом када се уморимо од свакодневних обавеза и темпа који неизбјежно доноси вријеме у којем живимо. Изградили смо прву колибу, брвнару и тако је полако све почело“, појашњава Нада.

Нада додаје да је ускоро „никла“ и друга брвнара, а онда су почели реализацију идеје о изградњи малог, вјештачког језера на овом подручју.

„Изградили смо једно језеро, па онда и друго. Некада смо радили мање, некад више… Било је периода када смо потпуно обустављали градњу, због различитих разлога, али нисмо одустајали од намјере да остваримо своје идеје и снове“, каже Нада уз осмијех.

У оквиру етно села „Долина мира“ налазе се воденица, сушница за месо, ресторан и апартмани који су урађени аутентично, тако да овај комплекс сваком госту, љубитељу боравка у природном амбијенту, може да пружи комплетну туристичко-угоститељску понуду и незабораван угођај.

У етно селу налазе се и садржаји за дјецу, што овај туристички комплекс чини погодним за породични одмор.

Терени предвиђени за игру са одговарајућим мобилијаром интересантни су дјеци млађег узраста, која су, ипак, фасцинирана животињама које на овом подручју могу да виде: гускама, паткама, козама, кокошкама, кошутама и јеленима који около слободно шетају.

Врхунска, домаћа храна задовољиће укус највећих гурмана

Храна, базирана на домаћој кухињи и гастро специјалитетима сарајевско-романијског поднебља, задовољиће и највеће гурмане. Овдје ћете имати прилику да пробате домаће сиреве и месне прерађевине из околних сеоских домаћинстава.

На менију можете пронаћи јела домаће кухиње карактеристична за ово поднебље. За непоновљив укус сваког специјалитета, како овдје с поносом истичу, задужен је врхунски тим искусних кулинарских мајстора.

Нада Руљ каже да су гости већ препознали квалитет и гастро понуду овог етно ресторана.

„Понуда у ресторану се првенствено односи на нашу националну кухињу, у којој преовладавају јела сарајевско-романијског поднебља. Капацитет је око 100 мјеста у ресторану и око 150 мјеста у љетној башти“, додаје Нада.

„Мирис пецива које овдје сами спремамо у крушној пећи, многе наше госте, како су нам рекли, враћа у дане дјетињства које су провели на селу код баке и деде и буди им пријатне успомене. Обавезно треба пробати и неку од домаћих ракија од дивље крушке, грожђа или шљиве, или домаће, херцеговачко вино. Ресторан је погодан за организацију мањих славља, организованих ручкова и вечера“, наглашава Нада.

Смјештајни капацитети за вишедневни боравак

Етно село „Долина мира“ у својој понуди има и смјештајне капацитете, четири комфорна апартмана у етно стилу, изграђена од потпуно природних материјала. У овим смјештајним јединицама, уз сав комфор који нуде, осјетићете топлу, породичну атмосферу, али и дашак прошлих времена.

У „Долини мира“ кажу да гости у самом етно селу могу провести угодне тренутке, а уколико желе могу да обиђу и околину.

„Етно село је пјешачком стазом, дугом око осам километара, повезано са Врелом Миљацке. С друге стране, стазом се може доћи до самог центра Пала, тако да гости надохват руке имају и градску, урбану средину“, истиче власница етно села.

Каже и да након пријатне шетње, гости могу да уживају у погледу који се из љетне баште пружа на два језера, лијепо природно окружење, планину, шуму, али и на животиње које у овом етно селу сматрају домаћим.

Домаћица овог комплекса каже да су љубав према природи и овој врсти посла пренијели и на дјецу, те да су њихова три сина, практично, одрасла у овом етно селу, гдје радо проводе вријеме и помажу родитељима. 

Породична атмосфера и непосредан однос домаћина према гостима, карактеришу ово етно село из којег ћете отићи са најљепшим утисцима и са великом радошћу се вратити још много пута.