СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ „АТВ СУСРЕТА ЈАХОРИНА 2022“

406

У Градској управи Источно Сарајево данас је потписан споразум о сарадњи са Еко АТВ Ендуро клубом „Шумски дух“ из Источног Сарајева, који подразумијева заједничку организацију „АТВ сусрета Јахорина 2022“. Ова манифестација биће одржана 2. јула 2022. године на Јахорини, а очекује се долазак око 200 учесника.

Организатори „АТВ сусрета Јахорина 2022“ су Градска управа Источно Сарајево и градска Туристичка организација, а технички организатор је Еко АТВ Ендуро клуб „Шумски дух“ из Источног Сарајева.

Из Еко АТВ Ендуро клуба „Шумски дух“ захвалили су за подршку у организацији ове манифестације, те нагласили да је ово добра прилика за афирмацију природних љепота Јахорине и Источног Сарајева.

Еко АТВ Ендуро клуб „Шумски дух“, како је истакао предсједник клуба, Зоран Крстић, основан је прије 10 година и до сада је организовао АТВ и мото сусрете на различитим локацијама, а ове године је, у договору са градоначелником, одлучено да то буде градска манифестација, која ће бити организована на подручју Источног Сарајева.

„У суботу ће бити вожена адреналинска тура на Јахорини, намијењена љубитељима АТВ и мото вожње, која неће бити много захтјевна, јер мора да буде прилагођена и оним учесницима који нису професионалци“, истакао је Крстић.

Крстић је нагласио да је овај догађај добра прилика за афирмацију Источног Сарајева, те додао да је, током одржавања АТВ сусрета 2017. године, забиљежено 400 ноћења у овом граду.

Представници Градске управе и Туристичке организације Источног Сарајева навели су да је основни циљ ове, и сличних, манифестација, унапређење туристичке понуде града.

„Желимо да овај догађај промовишемо у позитивном смислу, и да јасно нагласимо да је наш циљ, заправо, промоција и очување природних љепота града Источно Сарајево, с акцентом на унапређење туристичке понуде града у току љетне туристичке сезоне“, истакли су представници Градске управе.

Ревијална вожња „АТВ сусрет Јахорина 2022“ биће одржана у суботу, 2. јула, у оквиру званичног почетка љетне туристичке сезоне на Јахорини. Вожња ће почети испред хотела ‘Небојша’, у 9,00 часова, а циљ ће бити код хотела ‘Вучко’.