МЛАДИ О ИЗРАДИ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

245

У просторијама Градске управе Источно Сарајево данас је одржан састанак представника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, надлежних општинских одјељења и тима за израду Омладинске политике града Источно Сарајево са студентима, средњошколцима, активистима и волонтерима организација цивилног друштва које се баве питањима младих.

Састанак је организован с циљем израде Омладинске политике града Источно Сарајево за период 2024-2028. године.

Начелница Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек позвала је младе са подручја града да се активно укључе у допуну и доградњу стратешког документа који им је данас представљен, да идентификују проблеме, те да упуте сугестије, идеје и приједлоге за реализацију одређених пројеката који би унаприједили омладинску политику на нивоу града и регије.

Прве приједлоге, млади су изнијели већ на данашњем састанку, током интерактивног дијалога и групних радионица.

На радионицама су изнесене идеје у вези са побољшањем положаја младих са сметњама у развоју са подручја Источног Сарајева, лакшој инклузији, те олкашицама приликом проналаска посла овим особама.

На састанку је разговарано о могућностима израде студентске картице, која би олакшала положај студената у Источном Сарајеву и омогућила им одређене погодности, а предложено је и оснивање омладинских центара на подручју града.

Израда Омладинске политике организована је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација у БиХ (UNDP).