НОВА „ПАМЕТНА КЛУПА“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

551

Представници Градске управе Источно Сарајево присуствовали су данас постављању „паметне клупе“ на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву,  која ће грађанима ове општине послужити за коришћење бесплатног интернета.

Ова „паметна“ соларна клупа ће својим модерним и савременим дизајном омогућити пуњење мобилних телефона, лаптопа и таблета, те бесплатан приступ интернету. Функционише по принципу соларних панела, користећи сунчеву енергију.

Паметна клупа поклон је Сбербанке а.д. Бањалука Градској управи Источно Сарајево, а Градска управа клупу је уступила општини Источно Ново Сарајево.

Данашњој презентацији паметне клупе у Источном Новом Сарајеву присуствовали су в.д. начелника Одјељења за општу управу Града Источно Сарајево Никола Вујичић, руководилац Сбербанке а.д. Бањалука – Филијале Источно Сарајево Гордана Крајишник и начелник општине Јован Катић.

Из Градске управе Источно Сарајево поручују да је ово једна у низу активности које се односе на примјену енергетски ефикасних и еколошких рјешења која ће побољшати живот грађана, те најављују пројекте из области информационих технологија који би требало да буду реализовани у наредном периоду.