ОКО 400 ОСНОВАЦА НА „МЕДИНИМ СТОПАМА“ НА ТРЕБЕВИЋУ

233

На подручју Парка природе „Требевић“ организовано је дружење ученика основних школа из Источног Сарајева названо „Мединим стопама“, које је окупило око 400 основаца.

Ученици су, под будним оком организатора, учитеља, наставника и медицинске пратње коју организује Болница „Србија“, уживали у дружењу и играма прилагођеним њиховом узрасту.

Овом догађају присуствовали су и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман.

Ћосић је изразио задоовљство организацијом ове манифестације која је првенствено организована с циљем едукације најмлађих о значају заштите природе.

„Ово је најбољи начин да започнемо славске дане – Дане Источног Сарајева и окупимо дјецу из школа са подручја града, да се друже и уче. Ово је доказ да је Источно Сарајево град младости и будућности“, поручио је Ћосић.

Короман је нагласио да је овај догађај диван увод у прославу крсне славе града Источно Сарајево, а посебно му је драго да су главни учесници основци из свих шест градских општина.

Он је истакао да ће истим поводом на Палама у част дјеце бити одржана приредба, а у плану је и изложба најбољих ликовних и литерарних радова дјеце у Трнову, што, како каже, довољно говори колико град води рачуна о својим најмлађим житељима.

„Програмом смо предвидјели успон на видиковац Медин поглед, након чега су одржане игре без граница, едукативна представа за дјецу, вожња зип-лајном, а ученици су имали прилику и да науче правила понашања при сусрету с медвједом“, рекао је новинарима.

Вршилац дужности директора Парка природе „Требевић“ Младен Самарџић рекао је да дјеца треба да науче да живе у природи и у складу са природом.

„Овога пута посебна пажња посвећена је медвједу и његовој заштити“, рекао је Самарџић, који и је и предсједник Спелеолошко-еколошког друштва „Орловача“, које је организовало манифестацију „Мединим стопама“, а покровитељ је Туристичка организација града Источно Сарајево.

Манифестација је организована са намјером да Парк природе „Требевић“, као један од природних и туристичких бисера Источног Сарајева, постане мјесто окупљања љубитеља природе и планина, те да дјеца од најранијег узраста науче да живе у складу са природом.

Овај догађај организован је у оквиру манифестације „Дани Источног Сарајева“ поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево Светог Петра Дабробосанског, 17. септембра.