ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА ОБУКУ

511

Овим путем желимо да вас охрабримо да се пријавите на потпуно бесплатан и цертификован тренинг за младе и мир заснован на Приручнику за изградњу вршњачког мира за младе који је подијељен у четири модула: 1) Интеркултурални дијалог, 2) Говор мржње, 3) Разумијевање сукоба, насиља и мир и 4) Трансформација сукоба.

Ова обука је организована у оквиру пројекта „Јачање улоге младих у промовисању већег међусобног разумијевања, конструктивног наратива, поштовања различитости и повјерења у Албанији, Босни и Херцеговини, Сјеверној Македонији, Србији и Косову[1]“.

ШТА МОЖЕТЕ ОЧЕКИВАТИ?

– Стицање знања о кључним концептима који се односе на мир, изградњу мира, конфликт и трансформацију сукоба;

– Окружење које његује вриједности, ставове и увјерења која подржавају учешће младих у изградњи мира, засновано на различитости, инклузији и људским правима;

– Алати и технике за анализу, реаговање и превенцију конфликтних ситуација;

– Вјештине фацилитације и обуке за спровођење активности неформалног вршњачког образовања;

– Осјетљивост и знање за ангажовање младих различитог поријекла и идентитета, укључујући угрожене, маргинализоване и тешко доступне младе.

– Да упознате вршњаке истомишљенике са којима ћете имати прилику да разговарате о могућностима унапрјеђења ваше локалне заједнице.

КАДА, ГДЈЕ?

Овај круг обуке биће организован у Источном Сарајеву, а биће одржан 30. септембра и 1. октобра 2023. године. Тачна локација и дневни ред биће достављени само одабраним учесницима. Молимо вас да се пријавите путем активних и-мејл адреса које ћете имати прилику да провјерите наредних дана. Можете очекивати да вам пошта о прихватању буде достављена најкасније до четвртка, 28. септембра.

Сав радни материјал, храну и освјежење за полазнике обезбједиће УНФПА. Осим тога, УНФПА ће издати цертификате о похађању обуке свима који успјешно заврше обуку. Имајте на уму да путни трошкови и смјештај НЕЋЕ бити покривени за овај круг обуке. Стога снажно охрабрујемо локално становништво да се пријави. За новости и новости о другим тренинзима, радионицама и активностима широм БиХ – пратите друштвене мреже УНФПА БиХ.

КО СЕ МОЖЕ ПРИЈАВИТИ?

Позивају се сви грађани БиХ од 18 до 30 година да се пријаве. Имајте на уму да путни трошкови и смештај неће бити покривени за овај круг обуке. Стога снажно охрабрујемо локално становништво да се првенствено пријаве. Посебна пажња биће посвећена младима из руралних средина, женама/дјевојчицама, особама са инвалидитетом и Ромима.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Ако вам је оно што сте до сада прочитали занимљиво, препоручујемо вам да попуните сљедећи формулар: https://forms.gle/uDaJhXyELUm8t92e8

Крајњи рок за пријаву је сриједа, 27. септембар, 16 часова. Имајте на уму да неблаговремене пријаве неће бити узете у обзир. Коначан број учесника је 35.

Хвала што сте се пријавили, обавезно проширите вијест о обуци у својим срединама и видимо се ускоро у Источном Сарајеву!


[1] Сва позивања на Косово ће бити схваћена у контексту резолуције 1244 (1999) Савјета безбједности.