ПОКРЕНУТЕ АКТИВНОСТИ НА ПРОГЛАШЕЊУ ТРЕБЕВИЋА ПАРКОМ ПРИРОДЕ

758

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са представницима Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа о иницијативи за проглашењем Трбевића парком природе, као и активностима које је, с тим у вези, потребно предузети у наредном периоду.

Ћосић је, током састанка са начелником Одјељења за заштиту природног насљеђа у овом заводу Драганом Ковачевићем и сарадницима који ће бити ангажовани на овом пројекту, рекао да су, како је и најављивао, покренуте активности да се подручје Требевића заштити, те да буде проглашено парком природе.

„Град Источно Сарајево, у оквиру својих надлежности, пружиће сву потребну подршку у даљим активностима на овом пројекту, али и развоју Требевића уопште. То подразумијева и подршку развоју планинарске и путне инфраструктуре, као и промоцију ове планине“, нагласио је Ћосић, додајући да ће приходи који се буду остваривали на том подручју бити усмјерени у наставак развоја ове туристичке дестинације.

Градоначелник је подсјетио да је на јучерашњем састанку са министром трговине и туризма Републике Српске  Сузаном Гашић договорено да се изврши увид у просторно-планску документацију, обиђе терен и утврде специфичност поменуте локације, након чега  би могли да буду створени услови за проглашење „Парка природе Требевић“.

Данашњем састанку присуствовала је в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Градској управи Љиљана Лиздек.