ПРИЈЕМ ЗА 71 БРУЦОША

286

Руководство Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас је уприличило пријем за 71 бруцоша, поводом почетка нове академске године.

Продакан за наставу на овом факултету Срђан Лале рекао је новинарима да је и ове године настављен тренд раста броја уписаних студената на три студијска програма – Аутоматика и електроника, Електроенергетика, Рачунаство и информатика.

„Највише интересовања је за смјер Рачунарство и информатика. Студенти су препознали да је потражња за дипломираним инжењерима све већа, с обзиром да области електротехнике носе развој цјелокупног друштва“, нагласио је Лале.

Према његовим ријечима, студенти, али и њихови родитељи, су препознали квалитет рада професора, због чега се из године у годину повећава број уписаних бруцоша.

Бруцош Магдалена Зарић из Требиња рекла је да је одлуку да упише Електротехнички факултет – Смјер електроенергетика донијела јер има склоности ка природним наукама, као и због тога што је ријеч о перспективном занимању, које ће јој омогућити лако запослење.

/Срна/