ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ОД ДЕТЛАКА ДО ИСТ РИВЕРА“ АУТОРА МР СРЕДОЈА НОВИЋА

312

Под покровитељством Града Источно Сарајево, у Културном центру Источно Ново Сарајево данас, 10. октобра 2023. године, биће одржана промоција књиге „Од Детлака до Ист Ривера“, аутора мр Средоја Новића.

„Од Детлака до Ист Ривера“ је аутобиографско дјело у којем се могу наћи најзанимљивији детаљи из богате каријере аутора, који је тренутно делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

На промоцији ће говорити проф. др Ненад Новаковић, проф. др Синиша Каран и проф. др Владан Бартула, као и аутор, мр Средоје Новић. Издавач њиге је „Бесједа“ из Бањалуке.

Промоција ће почети у 19.00 часова, а изјаве за медије су планиране у 18.45 часова.

Средоје Новић рођен је у Доњем Детлаку код Дервенте 14. фебруара 1947. године. Од 1975. године обављао је дужност секретара за заштиту уставног поретка Предсједништва СР БиХ, а од 1983. године дужности помоћника републичког секретара за унутрашње послове СР БиХ, те подсекретара за државну безбједност до 1991. године. Од 1998. године обављао је послове начелника Ресора државне безбједности, те министра унутрашњих послова Републике Српске до 2001. године. У периоду од 2002. до именовања на функцију министра цивилних послова у Савјету министара БиХ 2007. године обављао је дужност директора Агенције за истраге и заштиту БиХ. На функцију министра цивилних послова по други пут је изабран 2012. године.