РУСКИ СТУДЕНТИ У ПОСЈЕТИ ГРАДСКОЈ УПРАВИ

79

Студенти Универзитета „Лобачевски“ из руског Нижњег Новгорода, заједно са професором Филозофског факултета на Палама, посјетили су данас Градску управу Источно Сарајево, гдје су се упознали о раду ове установе, као и историјату и данашњој организацији града Источно Сарајево.

Руски студенти у посјети Републици Српској и Палама бораве у оквиру студентске размјене, организоване у сарадњи Филозофског факултета на Палама и Универзитета „Лобачевски“ у Нижњем Новгороду.

У име градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, руске студенте је угостио шеф његовог кабинета Огњен Сладоје, који је изразио задовољство због њихове посјете Градској управи и поручио да су у Источно Сарајево увијек добродошли.

Он је изразио задовољство због чињенице да се академска, научна и културна сарадња локалних заједница, институција и установа из Републике Српске и Русије све више развија.

С обзиром на то да гости из Русије студирају словенске језике и новинарство, представљен им је начин сарадње Градске управе Источно Сарајево са медијима, чији је циљ како повећање транспарентности рада Градске управе, тако и боља промоција активности комплетне градске администрације.

Студенти из Русије захвалили су на пријему у Градској управи, наводећи да се у Источном Сарајеву осјећају угодно и да би вољели да своје даље образовање, уколико буду у могућности, наставе на Универзитету у Источном Сарајеву.

Асистент на Катедри за новинарство Филозофског факултета Стефан Ратковић истакао је да ће боравак руских студената на овом факултету додатно ојачати сарадњу Источног Сарајева и Нижњег Новгорода у областима науке и културе.

Према његовим ријечима, студенти са Пала редовно бораве на студентским размјенама у Русији, а у будућности ће бити организовано још посјета руских студената Српској.