САСТАНАК ПОВОДОМ ЗАТВАРАЊА ДЕПОНИЈЕ У КРУПАЧКИМ СТИЈЕНАМА

562

У просторијама Општине Трново данас је одржан састанак којем су присуствовали начелници општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, као и директори три комунална предузећа са подручја ових општина.

Тема састанка било је затварање депоније која се налази на подручју Крупачких стијена и заједничко рјешавање поменутог проблема. На састанку је договорено да ће се у наредних седам дана израдити заједнички протокол, којим ће се детаљно предвидјети и дефинисати обавезе општина и комуналних предузећа у погледу депоније на поменутом локалитету.

Такође, овај протокол садржаће као једну од ставки и кораке који се морају провести како би се обезбиједили услови за добијање трајне дозволе за одлагање комуналног отпада ове три општине. Заједнички став присутних начелника и директора јесте да се сви уговори са предузећима из Источне Херцеговине раскину, те да се депонија у Крупачким стијенама убудуће користи само за потребе општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

Поред наведеног, начелници су се усагласили да ће у наредном периоду послати дописе Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Водама Српске те тражити укидање еколошке и водне дозволе за предузеће „Грета“ д.о.о., које на овом локалитету тренутно врши спаљивање гума и тиме додатно загађује слив ријеке Жељезнице.

/општина Источна Илиџа/