САСТАНАК СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ЧИЈИ ЋЕ ПРОЈЕКТИ БИТИ РЕАЛИЗОВАНИ НА ПОДРУЧЈУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

372

У Градској управи Источно Сарајево данас је одржан менторски састанак са представницима четири организације цивилног друштва (ОЦД), чији су пројекти изабрани за финансирање у оквиру јавног позива који је расписао Град Источно Сарајево у сарадњи са Регионалним програмом локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD2).

Састанак је одржан с циљем упознавања са реализаторима пројеката, те информисања представника изабраних организација цивилног друштва о процедурама које су потребне за реализацију пројекта.

Пројектни приједлози Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево, Удружења грађана „Пробуди се“, Удружења спортских риболоваца „Биоштица“ и Удружења грађана „Женски интерактивни рурални центар“ освојили су потребан број бодова, те задовољили критеријуме овог јавног позива.

Градска организација слијепих и слабовидних Источно Сарајево кандидовала је пројекат „Стрелицама до свјетлости и радости“.

Пројекат Удружења грађана „Пробуди се“ намијењен је младима са подручја Источног Сарајева названог „Уједињени млади за љепшу околину“.

„Откривање чари риболова, млади риболовци“, који ће бити финансиран у оквиру овог јавног позива,  јесте пројекат Удружења спортских риболоваца „Биоштица“.

Удружења грађана „Женски интерактивни рурални центар“ кандидовало је пројекат „Источно Сарајево – Град без насиља“. Пројектни приједлог овог удружења првобитно је условно одобрен, а након потребних процедура, Евалуациона комисија одлучила је да одобри реализацију и овог пројекта.

Изабрани пројекти требало би да буду реализовани у периоду од  јула 2023. године до марта 2024. године.

ReLOaD2 је регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕU), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP).