СУТРА ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ ЉЕТНЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

200

Oвогодишњa љетнa туристичкa сезонa у Источном Сарајеву биће отворена сутра, а почетак сезоне биће обиљежен тродневном манифестацијом под слоганом „Уживај! Љето је стигло“.

Љетна сезона званично ће почети сутра, концертом Пеђе Јовановића на Студентском тргу на Палама, наjaвили су из Туристичке организације града Источно Сарајево.

Манифестација за најмлађе под називом „Касперијада“ биће одржана у суботу, 1. јула у Олимпијском парку на Палама, а у недјељу, 2. јула, на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву, од 18 часова.

У случају неповољних временских услова, манифестација ће бити одржана у доворани „Пеки“ у Палама, односно у новој дворани на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву према већ најављеним терминима.

Ова манифестација укључује спортски караван, различите игре, полигоне и спортска такмичења која организује школа спорта „Каспер“ из Бањалуке, а циљ овог каравана је, осим одличне забаве за најмлађе, развијање љубави према спорту.

Активности поводом отварања љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву биће завршене промоцијом најатрактивније пјешачке стазе на Јахорини, како би се промовисала шетња и активан одмор у природи.