ЋОСИЋ: БЕСПРИЈЕКОРНА САРАДЊА СА ВЛАСТИМА СРПСКЕ И СРБИМА У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

345

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је послије разговора са српским чланом Предсједништва Бих Жељком Цвијановић да сарадња локалног нивоа власти са Владом Републике Српске и представницима Срба у заједничким инстутуцијама БиХ функцуионише беспријекорно.

„То је општи закључак данашњег састанка. Када разговарате о много тема које смо Цвијановићевој делегирали, а које су реализоване, онда имате и вјере у пројекте које делегирате као нове да ће уз подршку српског члана Предсједништва БиХ бити ријешени и подржани“, рекао је Ћосић новинарима након састанка у Источном Сарајеву.

Ћосић је навео да је са Цвијановићом разворао о функционисању Градске управе и свих шест општина у саставу Источног Сарајева, напомињући да је ово град који се убрзано развија и који ове године слави 30 година постојања.

Он је истакао да је било ријечи о инфраструктури, пројектима који су започети, али и онима који су реализовани уз подршку Цвијановићеве док је била предсједник Републике Српске и премјер Српске.

„Општа је оцјена да се крећемо у позитивном смјеру, гледаћемо да у наредним годинама побољшамо буџете, да подршка са нивоа Владе Републике Српске никад неће изостати. Сљедеће године ћемо ставити фокус на завршетак започетих пројеката, али нам је значајно да завршимо зграду музеја Одбрамбено-отаџбинског рата на Палама“, истакао је Ћосић.

Он је изразио наду да ће у области саобраћајне инфраструктуре бити доступна средства за рјешавање питања боље повезаности Пала и Сокоца.

Ћосић је навео да је било ријечи и изградњи зграде Ректората, Полицијске управе, Факултета физичког васпитања и спорта, новој основној школи у Источном Новом Сарајеву, потреби изградње Гимназије у Источној Илиџи, али и потреби рјешавања и побољшања стања у области саобраћајне инфраструктуре.

Према његовим ријечима, важно је да становници Источног Сарајева, као стратешки важног града у Републици Српској, виде бенефите Српске.

Ћосић је истакао да људи који раде у заједничким институцијама БиХ, у министарствима, Предсједништву, представљају Републику Српску.

„Ми из Источног Сарајева имамо 3.500 до 4.000 људи који раде у Сарајеву у заједничким институцијама, а они ту раде захваљујући Републици Српској. Они су тамо запослени у квоти Републике Српске и сигурно да би њихов положај био далеко другачији да нема представника Српске“, указао је Ћосић.

Састанку су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

/Срна/