ЋОСИЋ: БОГИЋ БОГИЋЕВИЋ СРАМОТА ЗА СРПСКИ НАРОД

1414

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да му је жао што је Богић Богићевић одустао од кандидатуре за градоначелника Сарајева, јер је први потез који је планирао да уради био да одустане од сарадње са човјеком који је издао свој народ.

„Он је издао земљу у којој је било мира и Срби су ту могли да буду. Срби су били народ који никога није ометао. Да је био градоначелник Сарајева никада не бих сарађивао са њим. Жао ми је што нећу бити у прилици да му кажем да никада неће сарађивати са нама, Србима, јер је он срамота за српски народ“, изјавио је Ћосић Срни поводом одлуке Богићевића да повуче кандидатуру за градоначелника Сарајева.

Богићевић се претходно повукао из изборне трке за градоначелника Сарајева и о томе писмом обавијестио предсједника СДП-а Нермина Никшића, а свему је претходила јучерашња сједница Градског вијећа.

„Она је очигледно постала камен спотицања у коалиционим односима четворке, која је тим поводом показала евидентно нејединство на сједници Градског вијећа Сарајева. То нејединство својеврсна је порука да, унутар четворке, нисам пожељан кандидат за поменуту одговорну функцију“, истакао је Богићевић.

Он је додао да не жели да се међустраначаки односи нарушавају због њега и да се његово име користи у недоличним политичким и изборним играма, на шта је личила сједница Градског вијећа Сарајева.

„Захваљујем Социјалдемократској партији на повјерењу које ми је указала кандидовањем за градоначелника главног града БиХ. Посебно захваљујем оном дијелу јавности који ми је исказао велику подршку и поштовање. Нажалост, не мојом кривицом, њихова очекивања су изневјерена. Моју одлуку не мислим шире образлагати, нити даље јавно коментарисати“, навео је Богићевић у писму упућеном Никшићу, преноси „Дневни аваз“

/Срна/