ЋОСИЋ: ГРАД ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА ОПШТИНУ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

473

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са начелником општине Источни Стари Град Бојом Гашановићем о модалитетима подршке овој локалној заједнице са нивоа града.

Ћосић је поручио да ће град Источно Сарајево наставити да подржава општину Источни Стари Град подршком конкретним инфраструктурним пројектима, али и у свим осталим областима.

„Битно је рећи да ћемо општине Источни Стари Град и Трново, двије изразито неразвијене општине у саставу нашег града, наставити да помажемо“, рекао је Ћосић Срни.

Он је додао да је на састанку разговарано о улагањима, прије свега у области инфраструктуре, а потом о јачању институционалних капацитета општине Источни Стари Град кроз позиционирање одређених јавних установа и предузећа са својим филијалама и експозитурама на подручју ове локалне заједнице.

„Било је ријечи и о улагању у сектор туризма, а нарочиту пажњу смо посветили локалитету Требевића и Црепољског. Тема разговора био је и положај привредног сектора у општини Источни Стари Град“, навео је Ћосић.

Ћосић је са директором Шумског газдинства „Романија“ Соколац Страхињом Башевићем данас посјетио власника фирме „Оберон“ из Источног Старог Града Тадију Тадића, који је један од најзначајнијих привредника у овој општини.

Са Тадићем је разговарано о ситуацији у његовој фирми, али и о стању привреде у овој општини.

/Срна/