ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Озваничен почетак изградње стамбеног објекта за 15 породица

622

Почетак изградње стамбеног објекта за 15 породица из категорије избјеглих и расељених лица у Источном Новом Сарајеву данас је озваничен увођењем у посао извођача радова, предузећа „Радис“ Источно Сарајево.

Објекат, укупне вриједности 883.129 КМ, гради се у оквиру Регионалног стамбеног програма, а намијењен је за смјештај стамбено незбринутих породица из категорије избјеглих и расељених лица, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Рок за извођење радова је 300 календарских дана.

Начелник те општине Јован Катић разговарао је данас са представницима Секретаријата Републике Српске за расељена лица и миграције и представницима Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара о изградњи стамбеног објекта са 15 станова.

Источно Ново Сарајево је једна од три општине у Републици Српској у којима ће, у оквиру потпројекта БХ шест Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 45 станова за ову намјену.

Овај пројекат финансира се из Регионалног стамбеног програма за који највећи дио средстава обезбјеђује ЕУ.

Катић је рекао да је обавеза општине у овом пројекту да обезбиједи локацијске услове, потребну документацију и неопходне инфраструктурне прикључке.

Он је истакао да је ово веома значајан корак за локалну заједницу, јер ће бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за неке од најугроженијих категорија становништва.

Након састанка, представници Републичког секретаријата и Министарства заједно са руководством општине посјетили су локацију предвиђену за изградњу објекта у Улици Ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића.

/Срна/