ЋОСИЋ: ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ ИМА ОГРОМАН ЗНАЧАЈ ЗА ГРАД И РЕГИЈУ

175

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић присуствовао је данас обиљежавању Дана Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру којег је одржана и промоција мастера економије и дипломираних економиста 27. генерације.

Ћосић је рекао да традиција дуга 71 годину и 30 година рада овог факултета у Републици Српској довољно говоре о његовом значају, не само за град Источно Сарајево, него и ширу регију.

„Морам да признам да према овој високошколској установи гајим посебну емоцију, с обзиром на то да је то мој матични факултет на којем сам провео најљепше студентске дане.Драго ми је што смо на неки начин остали повезани, без обзира што је од тада прошло доста година, и што као градоначелник имам прилику да сарађујем са људима који данас воде овај факултет“, истакао је градоначелник Ћосић.

Он је навео да су професори Економског факултета израдили Стратегију развоја града Источно Сарајево за период 2023-2029. године, те да ће сарадња са тим факултетом сигурно бити настављена и у наредном периоду.

Ћосић је декану, професорима, асистентима, студентима и свим запосленим зажелио још много година успјешног рада и додао да ће Градска управа увијек стајати уз њих као искрен пријатељ.